Kiemelkedő siker az országos furulyaversenyen Nyíregyházát képviselve

2022. április 8-10. között rendezték meg Budapesten a XI. Országos Czidra László Furulyaverseny döntőjét, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg és az Oktatási Hivatal készített elő.

A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsika Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola tanulói Nyíregyháza Megyei Jogú Várost és intézményüket képviselve kiemelkedő eredményeket értek el az országos megmérettetésen.

A kamara kategória első és második korcsoportjában első helyezést ért el két kamaracsoport.

A „kicsi” kamaracsoport tagjai: Simon Janka, Olajos Réka, Horváth Zalán, a „nagy” kamaracsoport tagjai: Pristyák Zsófia Zsuzsanna, Harman Petra, Czuczor Lilla, Kereskényi Fanni. A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsika Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola közös kamaracsoportjait Purné Orha Andrea és Pur Tibor készítette föl.

Szóló kategóriában a harmadik és negyedik korcsoportban versenyzett két Vikáros tanuló.

A két rendkívül erős mezőnyben Czuczor Lillának harmadik helyezést, Pristyák Zsófia Zsuzsannának második helyezést ítélt az értékelő bizottság. Felkészítő tanáruk Purné Orha Andrea tanárnő. A szólista tanulók előadási darabjait billentyűs hangszeren kísérte Tamás Attila a Vikár Sándor Zeneiskola intézményvezetője.

A versenybizottság Purné Orha Andreát és Pur Tibort felkészítő tanári különdíjban részesítette.

 

Forrás: Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola