Kiállítások, színház és a szecesszió emlékei az Alkotás utcában

A magyar aktivizmus rajzművészete címmel kiállítás látható az Antal-Lusztig Gyűjtemény képeiből a Jósa András Múzeumban. A tárlaton többek között Kassák Lajos, Nemes Lampérth József, Uitz Béla, Dobrovics Péter és Bortnyik Sándor grafikáit nézhetik meg az érdeklődők.

Szociopoly címmel színházi társasjátékra invitálták a középiskolás diákokat a MŰvész Stúdióba. A tizenévesek nem egy színdarab puszta szemlélői voltak, aktív részesei lehettek azoknak a helyzeteknek, amelyek azt mutatták meg, milyenek a mélyszegénységben élők mindennapjai.

Kézjegy 70 címmel Zagyva László munkáiból rendeztek kiállítást Nyíregyházán. A Pál Gyula Teremben a szobrászművész kisplasztikái és érmei láthatók.

A Koppélia című táncjátékot próbálják a Móricz Zsigmond Színházban. A gyerekeknek, családoknak szánt előadás mese valós érzelmekkel. Az előadás rendezője Krámer György.

A Jósa András Múzeum is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz. A nyíregyházi intézményben különleges sétát szerveztek, és kiállítást rendeztek a szecesszió emléktárgyaiból.

Erről láthatnak riportokat a Nyíregyházi Televízió nézői a Nyíregyházi Televízió kulturális magazinjában, az Alkotás utcában, szerdán 18.25-től, csütörtökön 6.55-kor és 20.30-kor.