Kiállítás, koncert és hangoskönyv az Alkotás utcában

Színészkatonák, fogolyprimadonnák címmel az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet anyagából nyílt kiállítás a Móricz Zsigmond Színházban. A tárlat a háború idején szervezett hivatásos és amatőr frontszínházakat és a szibériai magyar fogolyszínházakat mutatja be. A kiállítás megnyitóját a nyíregyházi teátrum Szibériai csárdás című előadásának premierje előtt tartották meg a színház galériájában.

Hangoskönyvet készített anyák napjára a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete. A cd elkészítéséhez önkénteseket vártak, akik az édesanyákhoz kötődő verseket, történeteket olvastak fel. Az ünnepi hangoskönyvhöz közismert személyiségek, művészek is adták a hangjukat.

Idén is megtartották a tavaszi hangversenyt Nyíregyházán. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és meghívott vendégei népzenével és operettslágerekkel várták a közönséget a Váci Mihály Kulturális Központban. A hangversenyen néptáncosok és mazsorettek is közönség elé léptek.

Boldog idők címmel Siklódy Ferenc grafikusművész munkáiból nyílt kiállítás Nyíregyházán, a Pál Gyula Teremben. A tárlaton a művész linómetszetei láthatók. A kiállítást május 9-éig nézhetik meg az érdeklődők.

Mindezt a Nyíregyházi Televízió kulturális magazinjában, az Alkotás utcában láthatják a nézők.