Kiadták a veszélyjelzést: felhőszakadással érkezhetnek intenzív zivatarok
A kiemelt kép illusztráció: (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Szerdán némi napsütés mellett záporok, zivatarok is kialakulnak. Az szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérsékleti csúcsértékek általában 25 és 31 fok között alakulnak.

Szerdán több-kevesebb napsütés és fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Záporok, zivatarok eleinte a keleti, északkeleti megyékben várhatók, majd a nap folyamán nő a számuk, miközben egyre nyugatabbra helyeződnek, így várhatóan az ország középső részén, valamint a Dunántúl keleti felén is megjelennek ilyen csapadékgócok.

Az északi szél a Dunántúlon több helyen megélénkül, Sopronnál erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Este a gomolyfelhők többsége összeesik, ugyanakkor fátyolfelhők maradnak felettünk, illetve nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén alacsonyszintű rétegfelhőzet, valamint hajnalra pára, köd is képződik.

A záporok, zivatarok késő este nagyrészt lecsengenek, viszont ezt követően sem zárható ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északi szél estétől mindenütt mérséklődik, csak zivatar környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

 

Forrás: hirado.hu