Kézműves húsvét a városmajori óvodában

– Nagyon szeretem a húsvét előtti heteket, az óvodában és otthon is tojást festünk, rajzolunk, színezünk. A kedvencem a nyuszihajtogás, minden csoporttársamnak készítettem egyet ajándékba – mondta mosolyogva a hatéves Kutykó Hanna, aki meg is mutatta elkészített alkotásait.

 

KÜLÖNLEGES TECHNIKÁKAT PRÓBÁLHATTAK KI

 

A gyerekek különféle kézműves tevékenységekben próbálhatták ki magukat az óvodai foglalkozások keretében, és volt, aki játékidőben is inkább alkotott. A dekupázs technika, matricázás, hajtogatás, fakanál nyuszi és húsvéti képeslap készítése teljesen magával ragadta a csemetéket, fantáziadús húsvéti dekorációk készültek. A nagycsoportosoknak pedig ennél is különlegesebb ötletük támadt, félbe tört tojáshéjba búzát ültettek, így pár hét múlva nyuszifülek kandikálnak majd ki az alkotásból.

 

NAGY KEDVENC A DEKUPÁZS

 

Minden korosztály csillogó szemmel készítette a színesebbnél színesebb munkákat, azonban kedvencek mindenhol akadtak. A nagycsoportos Kovács Hunor elmondása szerint a papírtányér szövéses díszítése a legizgalmasabb feladat, Hídvégi Eliza pedig a dekupázsos tojásdekorálást emelte ki a technikák közül. A hatéves Hornyák Lola favoritja szintén a tojásfestés, azonban a készülő mintákról nem beszélt, nagy titok övezi őket. A fiatalabbak is kreativitásukról tettek bizonyságot, a hároméves Herczeg Pálma festeni és ragasztani egyaránt nagyon szeret. – Minél színesebb, annál jobb! – árulta el nekem.

(Szöveg és fotók: Farkas Fanni)