Kézilabda – Nyíregyházán a Szeged és a Veszprém
Az ország legjobb serdülő csapatai lépnek pályára a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nem akármilyen mezőny érkezik az V. korcsoportos kézilabda diákolimpiai döntőre. A fiúknál többek között a Szeged, a Veszprém, a Balatonfüred, a lányoknál a Győr, a Vác és a Debrecen is komoly játékerőt képvisel. Mindkét nemnél lesznek szabolcsi együttesek is, a lányoknál a Mátészalka, a fiúknál a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium együttese jutott az országos döntőbe.

Ez egy nagyon jó generáció a Zrínyiben, és szeretnénk a legjobb négy közé jutni. Nagyon erős csoportba kerültünk, mivel a Szeged és a Balatonfüred is válogatott játékosokból áll, de hazai környezetben mindenképp a továbbjutás a cél. 42. alkalommal szereplünk országos döntőben, eddigi eredményeink kiválóak, az ország egyik legeredményesebb iskolája a Zrínyi Ilona Gimnázium – mondta Bartha Dénes, a csapat edzője. 

Egy éve röplabdában rendezett diákolimpia döntőt Nyíregyháza, ezúttal ismét egy labdajátékban érkeznek a korosztály legjobbjai. 

– Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy néhány év múlva ezek a most még 17 éves diákok alkotják majd a magyar felnőtt válogatottat, nekik szurkolhatunk világeseményeken. Örömteli, hogy a megye ismét diákolimpiai döntőt rendezhet, köszönjük Nyíregyháza önkormányzatának a segítséget – mondta Baracsi Endre, a Megyei Diák és Szabadidő Egyesület elnöke. 

A mérkőzések több helyszínen már pénteken elkezdődnek, majd a szombati csoportmeccsek után a döntőket és a helyosztókat vasárnap tartják a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. 

– Nyolc-nyolc csapat vesz részt a tornán, mely egy újabb rangos esemény a megyei kézilabda életében. Amikor megalakult az új elnökség, elsődleges célunk volt, hogy az utánpótlás csapatoknak több versenylehetőséget biztosítsunk. Az év elején nemzetközi tornát rendeztünk, a hétvégén a II. Szabolcs Kupa döntője zajlott, most pedig a diákolimpiai finálé helyszíne Nyíregyháza – mondta dr. Teschmayer Gábor, a Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. 

Az V. korcsoportos országos döntő csoportmeccseit négy helyszínen tartják, az eredményhirdetésre vasárnap 14 órától a Bujtosi Szabadidő Csarnokban kerül sor. 

Dankó László