Kezdődnek az útfelújítások előkészületei, elindul a Bujtosi Városliget rekonstrukciója

A Legyező és Dugonics utcákon az út teljes szélességben felújításra/megerősítésre kerül, a hiányzó járdaszakaszok kiépítésével és a meglévő járdaszakaszok szabványosításával. Az útburkolaton irányhelyes kerékpárforgalmi létesítményt, a Fészek utca csomópontjában új gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki.

Derkovits utcán a burkolat felújítással/megerősítéssel egyidejűleg a meglévő gyalogos és kerékpáros létesítmények szabványosítása is megtörténik.

A Geodéziai kitűzések elvégzése, jelzések festése-létesítése, valamint a szükséges fakivágás, bozót- és cserjeirtás kijelölése mellett ezen a héten megtörténik az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítése is:

• a Derkovits utca Dugonics és Bottyán János utca közötti szakaszán;

• a Dugonics utca Derkovits és Rozsnyó utca közötti szakaszán;

• a Legyező utca teljes hosszán.

A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás és előzési tilalom lesz érvényben.

Szakaszosan, előre jelzett ütemben sávos terelésre is kell majd számítaniuk az arra közlekedőknek. Elsőként a Dugonics utcán, a Legyező utca 3. számtól a Derkovits utcai kereszteződésig a páratlan oldalon. 50 m-es szakaszokon kell majd ennek megfelelően útszűkületre számítani.

Várhatóan március 1-jén pénteken a Legyező utca 1. szám előtt lévő buszmegálló ideiglenesen a Legyező utca 3. szám elé lesz áthelyezve.

Bujtosi Városliget rekonstrukciója

Már zajlanak a rekonstrukciós munkálatok a Bujtosi Városligetben a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében. A beteg, sérült fák áttekintését követően fakivágások történtek, és a mosdó alapozása is elkészült. Befejezték a salak útpálya bontását, és a gépészeti alapvezetékek kiépítését.

Ezen a héten a járdaszegélyek kialakításával, valamint a tükörkészítéssel folytatódik a munka és a mai napon megkezdték a flórakosár támfal építését is.

 

Ezen a helyszínen a gyalogosok, az útépítéseknél a járművezetők megértését, fokozott figyelmét kérjük, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az aktuális munkálatokról és közlekedési információkról a későbbiekben is folyamatosan tájékoztatást adunk.