Kezdődnek a munkálatok

Ma még csendesség van, csak a narancssárgára festett cölöpök jelzik, hogy a Szegfű utcán hamarosan munkálatok kezdődnek. A város vezetése a közúthálózat fejlesztésének részeként korszerűsíti a Szegfű utca Hunyadi és István utca közötti szakaszát. Ennek keretében a jelenlegi 2-szer 1 sávos út 2-szer 2-es forgalmi sávvá épül át. A Hunyadi és a László utca közötti szakasz északi oldalán pedig gyalog-kerékpárút létesül, valamint a Géza utcai jelzőlámpás csomópont kiépítésével párhuzamosan összehangolt jelzőlámpás forgalomirányítás épül ki a Hunyadi és a László utca közötti nyomvonalon.

 

Kedden kezdődik

 

A kivitelezési munkálatokat az elhúzódó közbeszerzési eljárás és hosszadalmas pályáztatás miatt holnap kezdik el. Ez azt jelenti, hogy az érintett szakaszon jelentős forgalomkorlátozással kell majd számolniuk a közlekedőknek. Egész nap egy-egy sáv biztosítja majd a haladást, mondja Batizi Tamás kabinetvezető. Ez azt jelenti, hogy jelentősen lelassul a közlekedés az érintett útszakaszon.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ami nagyon fontos, hogy 30-as tábla van, lassú lesz a forgalom, továbbá napközben arra is számítani kell, hogy egy-egy nagy gép megy keresztbe az úton, esetlegesen bontási munkálatok is lesznek. A legjobb tanácsom, hogy akinek nincs dolga itt a környéken, az kerülje el a Szegfű utcát – tette hozzá a kabinetvezető.

 

Két újabb sáv

 

A kivitelezés első ütemeként kiépül a közeli barkácsáruház felőli oldalon az útpálya melletti elválasztó sziget és a további két sáv. Ebben a fázisban a Géza utca ideiglenesen zsákutcává alakul, a második építési ütemben azonban már az új útburkolatra terelődik a forgalom.

 

Kerékpárút is épül

 

A kivitelezés harmadik és negyedik ütemében kialakítják az István utcai csomópontot, illetve lemarják és újraaszfaltozzák a meglévő aszfaltburkolatot is a László utcáig. Ezzel párhuzamosan ki- és átépítik a Szegfű utcai munkaterületen kívüli egyéb létesítmények közműveit is. A kabinetvezető hozzátette, a tervek szerint, ezzel egy időben megtörténik a közeli barkácsáruház előtti László utcai csomóponti ágon történő kerékpárút átvezetése is. A fejlesztés részeként a Szegfű utcai buszmegállót is ideiglenesen áthelyezik.

 

Korlátozás három hónapig

 

A közel 300 millió forintos fejlesztés így várhatóan három hónap múlva fejeződhet be. A kabinetvezető hozzátette, a munkálatok idejére a forgalom lényegesen lelassul, így akinek nincs dolga a környéken, lehetőleg kerülje el a Szegfű utcát, továbbá hangsúlyozta a városvezetés a közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kéri.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)