Kezdődik a vakáció és a hét, amikor melegrekordok dőlhetnek

Kezdődik a vakáció és a hét, amikor melegrekordok dőlhetnek
Fotó: Illusztráció

Hétfőn még mérsékelten meleg idő várható a napsütés ellenére is, a folytatásban viszont egyre melegebb és jobbára száraz levegő érkezik fölénk. Kedden és szerdán legfeljebb északkeleten, keleten fordulhat elő futó zápor. A hét végén már nem lesz ritka a 35 feletti érték sem.

Hazánk nagy részén továbbra is száraz, napos idő várható, amit eleinte legfeljebb fátyolfelhők szűrhetnek, a hét végén viszont már gomolyfelhők zavarhatják a napsütést és záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

Gyorsan melegszik az idő, egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a csúcshőmérséklet, sőt a hét végén már nem lesz ritka a 35 fok feletti érték sem.

A Dunántúlon kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre azonban több gomolyfelhő képződhet, sőt a Tiszántúlon néhol átmeneti jelleggel erősen felhős időszakok is lehetnek. A Dunától keletre néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően már csak élénk lesz az északi szél, a keleti megyékben viszont ismét megerősödik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 20 és 25, késő este 12 és 17 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu