Kezdődik a tavaszi szezon
Április 4-én megkezdődik az Intersport Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság tavaszi idénye. 113 csapat vesz részt a sorozatban, ezzel az ország egyik legnépszerűbb szabadidős rendezvénye a nyíregyházi bajnokság.

Hetente 3-4 ezer ember fordul meg a Városi Stadionban az Intersport kispályás bajnokság kapcsán. Vannak, akik csak nézők, sokan viszont játszanak valamelyik csapatban. Jelenleg nyolc csoportban zajlanak a küzdelmek, plusz külön kategóriát hoztak létre az öregfiúknak. Az őszi eredmények alapján tavasszal nagy küzdelem várható.

– Egyedül a Red Wolf csapata maradt százszázalékos ősszel, de mindegyik csoportban több olyan együttes is van, akik esélyesek a bajnoki címre. Néhányan az elmúlt héten már pályát béreltek és edzőmérkőzéseket játszottak, nagyon komolyan veszik a mérkőzéseket. Már most van érdeklődés a következő bajnoki évad iránt is, és várjuk is a jelentkezőket, mert egészen 120–125 csapatig is nőhet a létszám –mondta Dajka László főszervező.

Az elmúlt hetekben a NYÍRVV emberei is folyamatosan dolgoztak, hogy a bajnoki rajtra minden feltétel adott legyen a jó játékhoz. Új salakot terítettek szét a pályákon, és mivel mindegyik villanyvilágítással is rendelkezik, kora tavasszal is lehet mérkőzéseket rendezni este nyolc óráig is. A bajnokság tavaszi idénye április 4-én, hétfőn kezdődik, és a tervek szerint az Európa-bajnokság kezdetéig, azaz június elejéig tart.

Dankó L.