Kezdődik a piac burkolása

Tavaly októberben készült a Búza téri piac szabad elárusítóhelyének a fedése. Most az ez alatti rész burkolását kezdik el, összesen 2550 négyzetméteren. A piac fejlesztésének ez már a harmadik üteme, a munkálatok még 2013-ban indultak a piaccsarnok épületének korszerűsítésével.

További képekért kattintson a fotóra!

Az eddigi, közel 310 millió forintos beruházás meghozta az eredményét, a piaci árusok száma 10 százalékkal emelkedett és jelentős forgalomnövekedés is történt.
Most a szabadpiaci burkolással folytatódnak a munkálatok, az elárusítóhely esztétikus, könnyen takarítható és egyszerűen javítható térkő burkolatot kap.

– A 2550 négyzetméteres terület különböző színekből fog majd összeállni: szürke homokszínű és barna színekből, amik azon túl, hogy esztétikailag kellemesebb látványt nyújtanak, az árusok helyét és a közlekedési útvonalakat is kijelölik. Ezzel a tervezett 338 elárusítóasztalt négy jól áttekinthető szektorrá fogják osztani – mondta el Szalai István, a NYÍRVV Nonprofit Kft. műszaki igazgatója.

A munkálatok ideje alatt az árusokat, a tavalyi évhez hasonlóan, ideiglenesen a piaccsarnok előtt, illetve a szemközti parkolóban helyezik el.

– A piaccsarnok előtti területen a zöldség- és gyümölcsárusok lesznek majd megtalálhatóak, a szemközti Búza téri parkolóban pedig a virág- és palántaárusokat tudjuk elhelyezni. Az elkövetkezendő két hónapban folyamatosan és zavartalanul folyhat az árusítás – emelte ki Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Piac- és vásártér üzemeltetési irodavezetője.

A munkálatok várhatóan május végére befejeződnek, a beruházás 23,5 millió forintba kerül.

Erdős József

(Fotó: Kohut Árpád)