Kezdődik a Csaló közi körforgalom építése , de a belvárosban is dolgoznak
Kezdődik a Csaló közi körforgalom építése , de a belvárosban is dolgoznak

A baleseti statisztikákra tekintettel, a gyalogosok és kerékpárosok közlekedését akadálymentes módon biztosító új körforgalom épül a Csaló köz – Korányi Frigyes utca csomópontban, amelynek kivitelezési munkálatai június 22-én elkezdődnek. Mindez maga után von forgalomkorlátozásokat is.

Június 23-án 7:00 órától előreláthatólag június 30-ig lezárják a Csaló közt mindkét irányból a Korányi F. – Lengyel utcák közötti szakaszon. Burkolatbontási, fakivágási, valamint bozót- és cserjeirtási munkák veszik kezdetét. A forgalomkorlátozás érinti a menetrend szerint közlekedő Volánbusz járatokat (a Korányi–Csaló köz buszmegállót lezárják). Ideiglenes útvonalként a Korányi–Eperjes–Gádor Béla, Lengyel (egyirányúsítva) – Csaló köz és ugyanitt vissza útvonalat jelölik ki.

Július 1-jén 7:00 órától elõreláthatólag szeptember 23-ig lezárják a Csaló közt mindkét irányból a Korányi F. – Lengyel utcák közötti szakaszon, valamint a Korányi F. utca – Kalevala sétány közötti szakaszon (Privát ABC parkolói előtt). Az ABC kizárólag a Kalevala sétány felől lesz megközelíthető. A Korányi F. utca korábban elkészült szakaszai között (Korányi F. utca 52. szám – Korányi F. utca 77. szám között) szintén 2020. július 1-tõl lezárják a félpályát, így jelzőlámpával irányított, váltakozó irányú forgalom lesz érvényben.

A belvárosban is dolgoznak

Elkezdődött a Benczúr és Bessenyei tereket övező utak, járdák felújítása is. A munkavégzés ideje alatt a Síp utca és Egyház utca közötti parkoló egy része felvonulási területként szolgál. A kivitelező tájékoztatása szerint jelenleg a járdafelújítási munkálatok zajlanak a Bessenyei tér nyugati oldalán (színház felőli oldalon), ahol útszűkületre, félpályás korlátozásra kell számítani. Emellett 30 km/h sebességkorlátozás és „megállni tilos” jelzések is érvényben vannak. Az érintett szakaszon a gépjárművezetők és a gyalogosok is fokozott körültekintéssel közlekedjenek.