Kezdeményezés a tisztább környezetért – A „Gangesz” partját tisztították vasárnap
A Toldi utcáról indult az akció

Szemétszedésre invitálta a lakosságot április 28-án, vasárnap 9 órára a Gasztro Gangesz étterem tulajdonosa, Alacs György, a Spuri Nyíregyháza Egyesülettel karöltve. A programon részt vett Tormássi Géza önkormányzati képviselő is.

Az akció a Toldi utcáról, az étterem elől indult, célja pedig a köztudatban csak „Gangesznek" nevezett patak partjának szemétmentesítése volt, közel 6 km-es szakaszon.

A szervezők teával, kávéval, üdítővel fogadták a résztvevőket, gumikesztyűkről, zsákokról is ők gondoskodtak. Támogatók is felsorakoztak a nemes cél érdekében, a szemét konténeres elszállítását pedig a Városüzemeltető cég, a NYÍRVV Nonprofit Kft. vállalta fel.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, de így is jó hangulatban zajlott a program, melynek végén az étterem tulajdonosa mindenkit egy tál babgulyással vendégelt meg. Tormássi Géza önkormányzati képviselő gratulált a kezdeményezéshez és támogatását ajánlotta fel, hisz a későbbiekben a szervezők a jobb időjárás reményében szeretnék megismételni a szemétgyűjtési akciót.