Kevesebb lesz a légiós
Az EB részvétel kiharcolása a cél a magyar férfi kosárlabda-válogatott számára. A szövetségnek Sitku Ernő személyében nyíregyházi tagja is van, aki bízik abban, hogy az új bajnokságban több lehetőséget kaphatnak a magyar játékosok.

 

A közelmúltban ülésezett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége, melynek Sitku Ernő is tagja. A Marso-NYKK szakmai igazgatója szerint jó döntés született akkor, amikor a szövetség úgy határozott, a magyar játékosok szerepeltetését helyezi előtérbe. A honosított kosarasok mostantól légiósnak számítanak, akik közül maximum öt lehet a keretben.

– Meglátjuk majd, hogy hosszú távon jó döntés lesz-e, de én bízom abban, hogy ennek hatására több magyar játékos jut majd lehetőséghez, akikből egy ütőképes válogatott lehet. 1999-ben szerepelt utoljára EB-n a magyar férfi csapat, én kívánom mindenkinek, hogy érezze át azt a hangulatot, amit egy ilyen torna ad. Remélem, rövid időn belül ismét kijuthat az Európa-bajnokságra a válogatott – mondta Sitku Ernő. 

Ami a Nyíregyházát illeti, már elkezdődtek a tárgyalások a játékoskeret ügyében. A saját nevelésű fiatalok közül többen már az előző idényben is bizonyítottak, a vezetés pedig szeretné visszacsábítani azokat a kosarasokat, akik Nyíregyházán nőttek fel, de most más együttesben szerepelnek.

D. L.