Kevés hiányzott az elődöntőhöz

A negyedik felvonás következett a negyeddöntő során, ezúttal Kaposvárra utazott a Fatum Nyíregyháza. 
 

Anija Jurdza pontjával indult a meccs, és az első szett elején a mieink vezettek. 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor jött egy hullámvölgy, melyet kihasznált a KNRC, és Maggioni ászaival valamint jó blokkokkal zsinórban hat pontot szereztek. Ez döntő volt, mert a folytatásban nem tudta ledolgozni hátrányát a Fatum, Godó pedig értékesítette az első játszmalabdát, így nyerte a szettet a somogyi csapat. 
 

A második játékrész eleje hullámzó játékot hozott mindkét oldalon. Előbb a KNRC szerzett zsinórban három pontot, amire néggyel válaszoltak a mieink. Jurdza mellett Selena Leban és Kristina Belova is többször jól támadott, így 7-6-ra a Fatum vezetett. Ettől kezdve felváltva estek a pontok, mindkét csapat érezte, hogy döntő lehet, ki nyeri ezt a játszmát.  Leban egymás után két ászt nyitott, majd Lászlop Alexandra támadott jól, 11-13. Jurdza ászát és jó támadását már nem hagyta szó nélkül Vincent Lacombe, azonnal időt kért, majd feladót is cserélt. 16-21-nél eldőlni látszott a szett, de Bodovics pontjaival két pontra zárkózott a KNRC. Merve Cepni viszont a játszmalabdát végül értékesítette, így egyenlített a Fatum Nyíregyháza! 
 

A harmadik játszma eleje is nagyon szoros volt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. 6-6 után viszont jött egy remek nyírségi sorozat, majd Leban ásza után már 15-10-re vezettek a mieink! Sikerült többször is hibára kényszeríteni a hazaiakat, de több szervát is elrontott a házigazda. Marija Cicic blokkja után 19-13-ra vezettünk, de izgalmas volt a végjáték. Lászlop kétszer villant, és hét szettlabdája volt a Fatumnak, de négyet hárítottak a hazaiak. Az ötödiknél viszont Leban beütötte, ami azt jelentette, hogy egy játszmagyőzelemre került a Nyíregyháza az elődöntőtől! 
 

A negyedik szett Ubavic pontjaival indult, öt ponttal vezetett a Kaposvár 7-2-nél.  Tomás Varga rövid idő alatt kikérte mindkét idejét, de nem sikerült megtörni a hazaiak lendületét. Sok volt a hiba, így 14-4 volt az állás a szett derekán. A folytatásban sem változott a játék képe, a KNRC egyenlített, jöhetett a döntő szett. 
 

Ubavic ászával indult az ötödik felvonás, de sikerült egyenlíteni. Egy rossz nyitás és Szedmák támadása után 4-2 a hazaiaknak, Belova viszont szépített. Ubavic szervált jól, és 7-3-nál időt kellett kérnie a Nyíregyházának. Ez használt, egy pontra olvadt a hátrány, de végül 8-6-nál cseréltek térfelet a csapatok. Hatalmas csatát vívtak a csapatok, Leban 21. pontjával 10-8 volt az állás. Ubavic is 21. pontját szerezte, és nyert végül a meccset a Kaposvár 3-2-re, így a párharc állása 2-2. 
 

KNRC – Fatum Nyíregyháza 3-2 (17, -22, -21, 13, 10)

Kaposvár: Godó 9, Maggioni 8, Ubavic 21, Szedmák 20, Bodovics 11, Gyimes 10
Csere: Radnai L(liberó), Renko-Ilic, Hegyi
vezetőedző: Vincent Lacombe

Nyíregyháza: Leban 21, Cicic 4, Belova 8, Jurdza 10, Lászlop 7, Cepni 9
Csere: Tóth F.(liberó), Valentová
vezetőedző: Tomás Varga