Kétszázezer forintot gyűjtöttek össze a futók a Gyermekrehabilitációs Osztálynak
Fotó: Trifonov Éva

Kétszázezer forintot gyűjtöttek össze a futók a Gyermekrehabilitációs Osztály „Kérlek, segíts...” Alapítványának. A Mozaik Med Sportegyesület augusztus elején szervezte meg az I. Nyíregyházi Futófesztivált, az ott összegyűlt összeget adták át a szervezetnek.

Augusztus 8-án szervezte meg az I. Nyíregyházi Futófesztivált a Mozaik Med Sportegyesület. A rajt a Kossuth téren volt, de a futókör érintette Nyíregyháza legszebb részeit is. Lehetett nevezni 1, 5, 10, illetve 21 kilométeres távokra, az 1 kilométeres távra nevezők nevezési díját felajánlotta az egyesület a „Kérlek, segíts...” Alapítványnak, összesen 200 ezer forintot.

– A Mozaik Med Sportegyesület egy orvosi futóközösség. Szeretnénk minden ilyen orvosi jótékonysági esemény mellett aktívan szerepet vállalni. A futófesztivált összekötöttük egy bemutatóval, amelyen Csépke Bence egy exoskeleton segítségével több év után újra lábra tudott állni. Nagyon megható pillanat volt. Ezért is döntöttünk úgy, hogy támogatjuk a „Kérlek, segíts...” Alapítványt – mondta el dr. Bana Richárd, a Mozaik Med Sportegyesület elnöke.

Dr. Kántor Katalin, a Gyermekrehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa azért küzd, hogy a lebénult gyerekek rehabilitációja minél sikeresebb legyen, ehhez pedig nagyban hozzájárulna egy robottechnikai eszköz.

– Az orvostechnika rohamosan fejlődik, ma már olyan technológiák érhetők el, amellyel nagyon komoly eredményeket tudunk elérni a gyermekrehabilitáció területén. Ez egy robottechnológia, ami a bénult végtagok mozgatására alkalmas. Dr. Kántor Katalin főorvosnő, a Gyermekrehabilitációs Osztály osztályvezetője célul kitűzte, hogy az alapítványon keresztül adományokból, egy ilyen eszköz beszerzését megvalósítja. A kórház ebben minden eszközével támogatja, ezért igyekszünk saját forrásainkhoz mérten is az alapítványt segíteni és bízunk abban, hogy hamarosan rendelkezésünkre fog állni ez a robotika a Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályán – mondta el dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Típustól és kategóriától függően különböző összegűek lehetnek ezek a robottechnológiai eszközök. A Gyermekrehabilitációs Osztály egy felső végtagok mozgatására alkalmas berendezés megvásárlását tűzte ki célul, amelynek értéke körülbelül tízmillió forint. Aki szeretne hozzájárulni a beszerzéséhez, az megteheti a „Kérlek, segíts...” Alapítványon keresztül.

Kapcsolódó galéria

Jótékonysági adomány a Mozaik Med Sportegyesülettől