Két nyíregyházi helyszín is csatlakozott az idei Erőművek Éjszakájához

Október 28-án, vagyis ezen a héten pénteken az érdeklődők olyan területekre is bejuthatnak, amelyek alapesetben elzártak a vendégek elől.

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényéhez csatlakozott a 122 éves Nyíregyházi Erőmű és a Nyíregyházi Hulladékkezelő Központ, valamint még egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei erőmű is kínál programokat, mégpedig a Tiszalöki Vízerőmű. A főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfőbb célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken van lehetőség: https://eromuvekejszakaja.hu/nyiregyhaza-hulladekkezelo/

Az Erőművek Éjszakája 2021-ben több mint 3000 látogatót vonzott; a szervezők idén is telt házra készülnek. Ezen a napon országszerte csaknem 70 izgalmas helyszínen látják vendégül a látogatókat, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak. Ebben az évben új helyszínnek számítanak a hulladékgazdálkodó telephelyek, így Nyíregyházán is megtudhatják az érdeklődők, hogy hogyan lesz a hulladékból újra felhasználható vagy energetikailag újra hasznosítható alapanyag, de arra is fény derül majd, hogy miért fontos a hulladékok otthoni szelektálása.