Két hétre bezár a Nyugati pályaudvar

A MÁV–START ideiglenes menetrendet vezet be a kéthetes időszakra, hogy az utasok könnyen eljuthassanak budapesti céljaikhoz. Több vonatot más budapesti állomásra irányít át a vasúttársaság.

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza és a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vonalon közlekedő „kör” InterCity (IC) vonatok, valamint a záhonyi IC vonatok Budapest–Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyig közlekednek, és onnan is indulnak. A Budapest–Nyugati–Záhony vonalon közlekedő gyorsvonatok Kőbánya–Kispestről indulnak, és oda érkeznek.

A Budapest–Nyugati–Vác–Szob és a Budapest–Nyugati–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetrendjét összevonják: a zónázó vonatok Szob–Vác–Rákospalota–Újpest–Zugló–Cegléd, a helyi vonatok Vác–Rákosrendező–Zugló–Monor útvonalon közlekednek. Lesznek azonban olyan vonatok, amelyek a Dunakanyar felől csak Rákospalota–Újpestig, Cegléd felől pedig Zugló megállóhelyig közlekednek. A Budapest–Nyugati–Veresegyház–Vác vasútvonalon közlekedő vonatok fővárosi végállomása ideiglenesen Rákospalota–Újpesten lesz.

A szegedi IC vonatok a Nyugati helyett Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak Kőbánya–Kispest érintésével. A Kőbánya–Kispest–Székesfehérvár viszonylatú G43-as személyvonatok csak Kelenföld és Gárdony között közlekednek. A Kőbánya–Kispest–Tárnok közötti S36-os személyvonatok Kelenföld–Tárnok között járnak.

A Budapest–Nyugati–Lajosmizse vonalon – pályafelújítás miatt – a vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Kőbánya–Kispest és Ócsa között június 22-étől augusztus 19-éig.

A vasúttársaság egyeztetést folytat a BKK-val a szükséges helyi közlekedésszervezési intézkedésekről.

A vasútvonalak vágányzári menetrendjei a vasúttársaság honlapján az alábbi linken lesznek elérhetők: http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar. A Vonatinfó applikáción is szerepelnek majd a változások, és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll a 06-40/49-49-49-es telefonszámon. Az állomásokon hirdetmények jelzik a módosításokat.

(Fotó: wikipedia)