Két győzelemmel kezdett a Szpari női csapata

Jól kezdte a női labdarúgó NB-II tavaszi idényét a Nyíregyháza Spartacus. A csapat mindkét eddigi meccsét magabiztosan nyerte. A csapat hat gólt szerzett, és csak egyet kapott. 

A második helyről várhatta a női labdarúgó bajnokság tavaszi folytatását a Nyíregyháza Spartacus. A csapat ősszel is csak egy meccset veszített, a listavezető Soroksárral szemben, az idei naptári évben pedig eddig mindkét találkozóján győzött. Előbb a Monort verte idegenben a gárda 3-0-ra, majd legutóbb a Gyulai Amazonokat győzte le 3-1-re. Ezen a meccsen a Gyula szerzett vezetést, de a Szpari a második félidőben Urai Bianka duplájával és Balogh Panna góljával fordított. A Nyíregyháza győzelmével pontszámban beérte a Soroksárt, de a nagy rivális egy meccsel kevesebbet játszott. Mindkét együttes harcol az NB-I-be jutásért. 

- Van esély arra, hogy feljussunk, de nem beszélünk róla. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, azt szeretnénk megnyerni, aztán majd a végén kiderül, hogy ez mire volt elég - mondta Sánta Tibor szakágvezető. 

Az eddig mutatott játékkal nem elégedetlen a szakmai stáb. 6 gólt rúgott és csak egyet kapott a Nyíregyháza a tavaszi találkozókon. A Szpari női gárdája szombaton Kispestre utazik, és a Honvéd lesz az ellenfele. A fővárosiak a 10. helyen állnak, így a Spartacus számít esélyesnek. Ősszel 11-0-ra nyertek a mieink a budapestiek ellen, akkor Szerb Katalin mesterhármast ért el.