Két Erasmus+ mobilitási programra is sikeresen pályázott a Bem iskola

Két Erasmus+ mobilitási programra is sikeresen pályázott a Bem iskola

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola sikeresen pályázott a Tempus Közalapítvány Erasmus+ köznevelési programja keretében két mobilitási programra.

A Bem Iskola  két nyertes pályázata:

·A „Let's play all day" program főkoordinátora a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, további partnerországok: Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Törökország.

·A „Games - an endless story" program koordinátorintézménye Portugália, partnerországok: Magyarország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Görögország és Lengyelország.

A nyertes pályázataink 24 havi időtartama alatt több, 7 napos partnertalálkozó megszervezésére kerül sor, minden partnerintézményt érintve, s alkalmanként 2 pedagógus kísér 3-4 diákot külföldre a fent említett országokba.

Az iskolai partnerségek kiváló lehetőséget biztosítanak a Bemes gyerekeknek arra, hogy:

·fejlesszék idegen nyelvtudásukat, idegen nyelvi környezetben használják az angol nyelvet, vagy új nyelvvel ismerkedjenek meg

·diákok külföldi partnereikhez utazzanak

·a gyerekek megismerjék a külföldi köznevelési intézmények napi működését, megtapasztalják, hogyan tanítanak és foglalkoznak ott a gyerekekkel.

·ötleteket, jó gyakorlatokat és módszereket osszanak meg egymással, melyeket később akár otthon is használhatnak

·továbbfejlesszék már meglévő jó gyakorlataikat, kipróbálják őket új környezetben

·kompetenciáikat fejlesszék

· projektszerű tevékenységeket valósítsanak meg

Az  intézmény olyan  nemzetközi kapcsolatokra tegyenek szert, melyekből hosszú távon profitálhat.

Mindkét  pályázat a fő célja, hogy a tanulók kulcskompetenciáit fejlesszék, s játékos formában hozzásegítsék őket ahhoz, hogy elsajátítsák az élet minden területén szükséges képességeket, mint például a szociális érzékenység, az idegen nyelvek használata, idegen kultúrák ismerete és megértése, proaktivitás, bátorság és vállalkozókészség. Ezen kívül a jó gyakorlatok megosztásának, fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten jelenik meg a pályázatban.