Két ember meghalt, két gyerek súlyosan sérült

Felismerhetetlenségig összeroncsolódott a mikrobusz, az érpataki iskolásokat szállító Ikarus pedig félig megdőlve a fák között állt meg. A tömegszerencsétlenség helyszínén mindenütt széttört autóalkatrészek, üvegszilánkok hevertek tegnap délután. A két jármű Nagykálló és Geszteréd között frontálisan ütközött össze a csúszós, nedves úton. A mikrobusz sofőrje és egyik utasa a helyszínen szörnyet halt. 

– A baleset következtében a mikrobusz sofőrje, egy 32 éves nyíregyházi férfi, valamint egyik utasa, egy 61 éves buji férfi a helyszínen életét vesztette. Rajtuk kívül többen megsérültek, köztük gyerekek is – jelentette be Fehérvári Marietta, az MRFK szóvivője.

 

Két diák is életveszélyes sérüléseket szenvedett

 

– Én itt sérültem meg, a számon – mutatja az ajkait Kóka Dávid. Ő két testvérével együtt utazott hazafelé az iskolából. A buszban közel 30 gyerek és két tanár tartózkodott. Őket a Biriből, az ottani Dankó Pista Egységes Oktatási Intézményből vitték haza. 

– Ültünk a buszon, szórakoztunk, utána meg egy nagy fékezés volt, csattanás, aztán becsúsztunk a fasorba, én bevertem a számat, a többiek meg mind elestek. Márkóék is csúnyán összetörték magukat. Tanárok is elestek, szélvédő betört, mindenki visított, sírt. Mindenki nagyon megijedt – tette hozzá Dávid.

A gyerekek azt is elmondták, hogy az egyiküknek egy erős rúgással sikerült kinyitni a busz ajtaját, a többségük itt menekült ki a járműből. Másokat a tűzoltók létrával menekítettek ki. Minden gyereket kórházba szállítottak, a többségük megúszta könnyebb sérülésekkel és még aznap este kiengedték őket a kórházból. Egy 16 éves fiú és 19 éves lány azonban már nem volt ilyen szerencsés. Mindketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek a buszon. A fiút Debrecenbe, míg a lányt Miskolcra szállították, helikopterrel. Az érpataki ismerősök úgy tudják, a lányon életmentő műtét hajtottak végre.

– Őt az éjszaka folyamán műtötték, mesterséges kómában tartják, a fiút állítólag Debrecenbe szállították, de őt is műteni kellett az éjszaka folyamán – mondta el Nagy Gabriella, akinek a kislánya a buszon tartózkodott, de sérülés nélkül úszta meg az ütközést.

 

A rendőrség vizsgálja az ügyet, az iskola hétfőig bezárt

 

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, nem lehet tudni, mitől karambolozott a két jármű, ezt a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az eset a Dankó Pista Egységes Oktatási Intézményben mind a diákokat, mind az oktatókat megrendítette, ezért az igazgató hétfőig rendkívüli szünet rendelt el.

Z. Pintye Zsolt