Két bronzérem  - Szurovcsják Ivett úszó kétszer is dobogóra állhatott az OB-n

A napokban rendezték az Úszók Országos Bajnokságát. A nyíregyházi versenyzők közül Szurovcsják Ivett volt a legeredményesebb, két számban is bronzérmet szerzett. A sportoló mégsem teljesen elégedett, szerette volna az EB szintidőt is teljesíteni. 

A múlt héten rendezték az Országos Úszó Bajnokságot a Duna Arénában. A nyíregyháziak közül elsőként 100 m mellen Szurovcsják Ivettért szurkolhattunk, aki 1:09,87-es idővel harmadikként ért célba. Később 50 méter mellen is bronzérmes lett, így kétszer is dobogóra állhatott. Szerette volna az EB szintidőt teljesíteni, de ez nem sikerült. Kisebb betegséggel is küzd, ami az OB-n is hátráltatta. 

- Nagyon örülök a két bronzéremnek, de az időeredményem elmaradt attól amit vártam. Valószínűleg lappangott már bennem az a betegség, ami az OB után jött ki. A felkészülésünk zökkenőmentes volt, próbáltam teljesen kizárni azt, hogy mi történik a járvány miatt a környezetemben - mondta Szurovcsják Ivett. 

A Városi Uszodában viszont folyamatosan tréningezhettek a versenyzők Urbin Tamás és Kovács Rita irányításával. A nyíregyháziak közül Barna Bianka Dorottya serdülő korosztályosként nyerte meg a „B” döntőt 100 mellen egyéni csúcsát megjavítva, míg a rövidebb távon a „B” döntőben második lett.  Hatházi Dóra 200 m pillangón hatodikként ért a célba, 100 pillangón pedig 7. lett.