Két bajnoki a héten - a Vác érkezik szerdán a Városi Stadionba

A Balmazújváros elleni vereség után már a szerdai Vác elleni hazai találkozóra készül a Nyíregyháza Spartacus. A két csapat 27. alkalommal találkozik, és eddig 10 alkalommal a Szpari győzött, nyolc-nyolc alkalommal a váciak örülhettek illetve döntetlen lett a végeredmény. Jelenleg a tabellán a vendégek állnak jobban, három ponttal előzik meg a Spartacust. A Szparinál sok a sérült.

- Nehéz most a csapatot összeállítani, mivel hat labdarúgóm is sérült, de a mai edzés után meglátjuk, ki tudja vállalni a játékot. Hazai környezetben ezzel együtt a győzelem a cél, bízom magunkban, azt gondolom bármilyen összeállításban lépünk is pályára, nyernünk kell - mondta Lengyel Roland vezetőedző.

A korosztályos válogatottól visszatért Starosta Dávid, így rá már számíthat a szakmai stáb. A fiatal játékos az U18-as válogatott tagjaként Montenegróban lépett pályára, győztes meccsen.

- Ezeken a mérkőzéseken tapasztalatokat szerezhetek, több nemzetközi tornán vettem részt a válogatott tagjaként, melyek fontosak a fejlődésem szempontjából. Mint mindenkinek, nekem is az a célom, hogy egyszer majd felnőtt válogatott legyek, de ahhoz még nagyon sokat kell dolgoznom - mondta Starosta Dávid játékos.

A Szpari és a Vác utoljára májusban találkozott a Városi Stadionban, akkor Tóth Ádám és Rezes László találatával a Nyíregyháza győzött. Érdekesség, hogy a váciak az elmúlt négy meccsükön döntetlent játszottak, a Csákvár és a Győr elleni meccsükön is négy gól született. A Szpari-Vác mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik, a Nyíregyházi TV csütörtökön este 20.30-tól felvételről közvetíti a találkozót. Vasárnap Dorogra utazik a Spartacus. 

Dankó László