Készülnek a közúti korcsolyapályák – ónos eső zúdul ránk

Reggel a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegységben előforduló csapadékgócokból inkább csak csapadéknyom mennyiség hullhat vegyes formában (északon hó, egyébként inkább fagyott eső, ónos eső) – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

A Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Zala megyében és a környező térségekben) délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső valószínű. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár centiméter hóréteg várható, de helyenként öt centimétert meghaladó mennyiség is hullhat.

Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A csapadék formája napközben egyre nagyobb területen esőre vált át; vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között várható, de a nyugati határvidéken csak -1, +1 fok körül valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu