Készen a rajtra - vasárnap már meccset játszik a Nyíregyháza Spartacus

Vasárnap elkezdődik a 2018/2019-es NB-II-es szezon. A Szpari kerete alaposan megváltozott a nyáron. A saját nevelésű fiatalok közül több labdarúgó is profi szerződést kapott. A klub szurkolói ankétján Bozsik József vezetőedző jelezte, számít az utánpótlásból érkező labdarúgókra.

- A felkészülés során az volt a tervünk, hogy saját nevelésű fiatalok is a felnőtt kerethez kerülnek. Jó teljesítményt nyújtottak, így a kezdődő szezonban lehetőséget kapnak - mondta Bozsik József vezetőedző.

A Szpari a nyitómeccsen a Kazincbarcikát fogadja. A borsodiakkal eddig negyven alkalommal találkozott a Nyíregyháza, és 16 győzelem mellett 12 döntetlen és 12 barcikai siker a mérleg. Utoljára áprilisban találkozott a két gárda a Városi Stadionban, akkor Hornyák Marcell duplájával 2-0-ra nyert a Spartacus. A támadó most is jó formában van, a felkészülési mérkőzéseken rendre eredményes volt, így bízik abban, hogy az első bajnokin is gólt szerez. A játékos az egyik edzőmérkőzésen rúgást kapott a bokájára, de már harcra kész.

- Minden rendben már, az egyik találkozón rácsúsztak a bokámra, de nem volt komoly a sérülés. Várom a rajtot, és bízom abban, hogy elérjük a célunkat – mondta Hornyák Marcell játékos.

A héten már az ellenfélből készül a csapat, melynek kerete szintén sokat változott tavaszhoz képest. Rutinos labdarúgókat igazoltak, így nehéz meccs vár a Szparira.

Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés során, erősítés, gyógytorna, taktika, labdás tréning szerepelt a programban. Készen állunk az első meccsre - mondta Gyurján Bence játékos.

A klub pénteken szerződést hosszabbított Kártik Bálinttal, a középpályás kontraktusa csak jövőre jár le, de tovább 1+1 évvel meghosszabbították a felek. A Nyíregyháza Spartacus – Kazincbarcika meccs vasárnap 19 órakor kezdődik, a Nyíregyházi TV aznap este 21.30-tól közvetíti a találkozót.

Dankó László