Kész a járda a Család utcában

– Meg vagyunk elégedve nagyon a járdával! – mondja mosolyogva Bojtos Mátyás, aki évtizedek óta lakik a Család utcában. Azt mondják, a régi járda az elmúlt évtizedekben feltöredezett, járófelülete megkopott és ezért balesetveszélyessé is vált. – Rücskös volt már az egész. Itt, a végén beton kockákkal volt lerakva. Besüppedt az ember, ha biciklivel ment. Összetört a bicikli az ember alatt. Most nagyon szépen meg van csinálva. Meg vagyok elégedve mindennel – tette hozzá.

 

Eleget tettek a kérésnek

 

A városrész önkormányzati képviselője, Halkóné dr. Rudolf Éva azt mondta, a környékbeliek már az önkormányzati választások előtt is arra kérték, ha lehet, a város újítsa fel ezt a járdát. – Már akkor megkerestek engem az itt élők, amikor a kampányban is sok-sok házba becsengettem, sok-sok lakóval beszélgettem, hogy bizony itt ennek a járdának a felújítása várat magára, és különösen felhívták a figyelmemet arra, hogy a csatorna melletti kivezető utat is rendbe kell tenni, mert balesetveszélyes volt – mondta a képviselő.

További képekért kattintson a fotóra!

– Megfelelő minőségben készült el? – kérdezte szerda délután dr. Kovács Ferenc polgármester a műszaki ellenőrtől, miközben egy szakaszon bejárást is tartottak. 800 méter hosszon újult meg a járda. Szerda délután szalagátvágással adták át a járókelőknek. A nyíregyházi járdafelújításokra több mint 120 millió forint áll rendelkezésre.

– A város, folytatva az elmúlt 2 év munkáját, 754 millió forintot fordít ebben az évben út és járda építésére – folytatta a polgármester, mert nemcsak a Család utcában újul meg a járda idén Nyíregyházán. Több mint 750 millió forintból 10 helyen újul meg vagy épül járda és a város 19 pontján épülnek vagy kapnak új aszfaltréteget az utak. ˜– Az út- és járdaépítés több évtizede nem abban az ütemben történt, ahogy kellett volna. Nagyon nagy elmaradás van a mi városunkban ezen a területen. Már a harmadik éve önerőből, hitel nélkül dolgozzuk le ezt az elmaradást. Most is 16 új utat építünk, kettőt felújítunk, Rozsrétszőlőn pedig egy helyen új útalapot hozunk létre. Tehát 19 utcában történik az útépítés – fejtette ki a polgármester.


Az Univerzum mögött is megszépül a parkoló

 

A járdák, utak mellett aszfaltburkolatot kap az Univerzum üzletház mögötti parkoló is. Ezt is régóta szorgalmazták a városlakók. Itt 1400 négyzetmétert aszfaltoznak le. Az útfelújítási munkálatok és a parkolóépítés előreláthatólag november 30-áig fejeződnek be.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)