Késsel a kezében követelte a bevétel átadását, a rendőrök elfogták

A nyíregyházi nyomozók őrizetbe vették a 42 éves férfit.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást I. S. 42 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. november 27-én délután bement egy nyíregyházi üzletbe, ahol kést tartott az ott dolgozó nőre, és a bevétel átadását követelte.

Az eladó engedelmeskedett, a több tízezer forint összegű készpénzt átadta a férfinak, aki ezután elmenekült. A bejelentést követően a rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása, és elfogása érdekében. A nyomozók a feltételezett elkövetőt 2020. december 3-án fogták el nyíregyházi lakóhelyén. A férfit a rendőrkapitányságra előállították, és rablás bűntett elkövetésének gyanújával kihallgatták.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt, valamint azt is beismerte, hogy az elmúlt félévben mintegy tíz darab kerékpárt tulajdonított el Nyíregyházán. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Forrás: police.hu