Kérhetnek adományt a rászorulók

Dobozokban tárolják a tartós élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének irodájában. Az adventi időszakban összegyűlt adományokat karácsony ünnepe előtt szétosztották az arra rászorulók között, egy kis mennyiséget azonban krízishelyzetre tartalékba helyeztek, hogy az év eleji időszakban is tudják segíteni a nehéz anyagi körülmények között élőket.

 

KARÁCSONY ELŐTT EZER CSALÁDON SEGÍTETTEK

 

A karácsonyi ünnep előtt Nyíregyházán több helyszínen is szervezett adománygyűjtést a Vöröskereszt. A bevásárlóközpontok mellett fogadták az oktatási intézmények diákjainak felajánlásait, és a karitatív szervezet irodájába is várták a segíteni vágyó városlakók és cégek adományait. Tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, ruhák és játékok gyűltek össze, amelyekből a Vöröskereszt munkatársai csomagokat készítettek, s azokat szétosztották az anyagilag nehéz helyzetben élők között. Az ünnepek előtt ezer családon tudtak segíteni.

 

SEGÍTENEK A KRÍZISHELYZETBE JUTOTTAKON

 

A Vöröskereszt folyamatosan gyűjt a rászorulók számára, a krízishelyzetre elkülönített adományokból és a szervezethez érkező támogatásokból az év eleji hónapokban is tudják segíteni a rászorulókat.

[REKLAM]

– Azokra az emberekre gondoltunk, akik a téli, hideg idő beálltával krízishelyzetbe kerültek – mondta Kerekes Józsefné szociális munkás. – Családoknak, egyedülállóknak is tudunk biztosítani adományt, nagyon szívesen nyújtunk segítséget.

 

FOLYAMATOSAN VÁRJÁK AZ ADOMÁNYOKAT

 

Adományokat folyamatosan vár a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. Leginkább tartós élelmiszerekre, tisztálkodási és tisztítószerekre van szükség, amelyeket a segíteni vágyók a Malom utcai irodába vihetik be.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)