Keresztféléves felvételizők, figyelem! Fontos határidő jár le pár nap múlva

Január 9-ig kell pótolniuk a hiányzó dokumentumokat a keresztféléves felvételire jelentkezőknek, és eddig lehet az adatokat, illetve a sorrendet is módosítani.

A keresztféléves felvételizők január 3-ig kaptak hiánypótlási felszólítást, a jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat január 9-ig kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe. Ha ezt nem teszitek meg, a jelentkezési kérelmeteket a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el, vagy az eljárást megszüntethetik. Fontos, hogy nem minden esetben kaptok felszólítást - a többletpontokra jogosító igazolások hiányáról például nem, hiszin azokra ti döntötök.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerzi be a felvi. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben november 15-i jelentkezési határidő után szereztétek vagy szerzitek meg a nyelvvizsgát, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnotok.

Szintén január 9-ig módosíthattok az adataitokon, illetve egy alkalommal változtathattok a megjelölt képzések sorrendjén is.

A keresztféléves felvételi ponthatárait január 23-án húzzák, vagyis ekkor tudjátok meg, elkezdhetitek-e a képzést februárban.

 

Forrás: eduline.hu