Kerékpáros túrák a megyében, és azon túl
Kerékpáros túrák a megyében, és azon túl

Ha te is keresed az izgalmas, kevéssé ismert különleges helyeket, ha téged is érdekelnek rejtőzködő ódon műemlékek, a művészettörténeti, néprajzi értékek, a történelemformáló események, családok és mindezt szívesen fedezed fel kerékpáron túrázva, akkor az örökségtúrákat élvezni fogod. Az idei örökségtúrák útvonalai szinte teljesen behálózzák Magyarország észak­keleti részét. 

Áprilistól októberig összesen 18 kerékpáros örökségtúra indul izgalmas történelmi emlékhelyek, látványosságok nyomán haladva, szakvezetővel, túravezetővel Nyír­egyházáról. Ezek között lesznek fél- vagy egynapos programlehetőségek, illetve háromnapos aktív kikapcsolódások is. A túrákhoz térkép és részletes útleírás is készült, melyet a belvárosi Turisztikai Információs Központban érhetnek el, illetve májustól a sóstói Tourinform irodában is megtalálhatják.

A túrákkal kapcsolatban további információk a www.oroksegtura.hu vagy a www.nyiregyhaza.info.hu weboldalakon, illetve a Kossuth tér 1. szám alatt található nyíregyházi Turisztikai Információs Központban érhető el.

Áprilisi és májusi örökségtúrák

3. Ismeretlen középkori templomok nyomában a Nyírségben 2022. április 23.

4. Örökségtúra a Mátrában 2022. május 6–8.

5. Az ismeretlen Szatmár 2022. május 14.

6. Rétközi Örökségkör 2022. május 21.