Kellemesen meleg hétvége jön

Péntek estére kelet, északkelet felé távozik a záporokat, zivatarokat hozó hidegfront, mögötte egyre nagyobb területen kitisztul az ég, így szombat reggel hazánk nagy részén kevés lesz a felhő, ugyanakkor keleten, északkeleten többfelé párás, ködös lehet a levegő. Hazánk nagy részén 10 fok alá csökken a hőmérséklet, az Alpokalján 5 fok körüli minimumok is előfordulhatnak.

Naposabb szombat, felhősebb vasárnap

Szombaton inkább csak fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, egy-egy futó zápor legfeljebb a délnyugati és északkeleti határ közelében fordulhat elő. A gyenge, mérsékelt légmozgásban délutánra 21 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap hajnalban már kevésbé lesz hűvös, 8 és 14 fok között alakulnak a minimumok, napközben pedig 21-26 fokot mérhetünk. Délnyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet húzódik fölénk, ez szűrheti majd egyre jobban a nap fényét, légköroptikai jelenségekben gazdag lehet a hét utolsó napja. Késő délután, este a Dunántúlra már vastagabb felhők érkezhetnek, elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Ezen a napon már többfelé megélénkülhet a keleti-délkeleti szél.

Hétfőn is több helyen lehet élénk a légmozgás, a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből pedig szórványosan egy-egy zápor, néhol esetleg zivatar is előfordulhat. Csupán egy-két fokkal esik vissza a csúcshőmérséklet.


Forrás: idokep.hu