Keleti lelátó – nyugati színvonal

– Nemzetközi szintűvé válik a megyeszékhely stadionja, a kormányzat által biztosított egymilliárd forintból – erről tájékoztatta a Nyíregyházi Televízió Híradóját Batizi Tamás. A polgármesteri hivatal kabinetvezetője elmondta, az UEFA előírások szerinti úgynevezett „C” típusú stadion épül meg Nyíregyházán. Ez azt jelenti, hogy komolyabb nemzetközi mérkőzések, mint például Európa-liga vagy akár barátságos és korosztályos válogatott meccsek rendezésére is alkalmassá válik. Ehhez vázig lebontják a keleti lelátót és egy korszerűbbet építenek helyette. A lelátóval együtt pedig a hozzá tartozó karéjok felújítása is megtörténik. A fejlesztésre azért van szükség, mert a stadionokra vonatkozó nemzetközi előírások rendkívül szigorúak.

 

FONTOS A KÉNYELEM

 

– Nagyon sokat kell fejlődnünk – mondta Batizi Tamás kabinetvezető. – Külön szektort kell építeni a vendégszurkolóknak, ahol elhagyhatják, illetve bejuthatnak a stadionba. Természetesen a kényelmi szempontokat is figyelembe kell venni. Az emberek nemcsak a labdarúgás miatt jönnek ide, persze főleg emiatt, de találkozóhely is lehet. VIP-szektorokat kell építeni, illetve büfét, amik ma már szükségesek és igény is van rá. Muszáj ezeket megcsinálnunk.

 

DECEMBERRE MEGÚJUL

 

A kabinetvezető azt is elmondta, hogy már zajlik a beruházás közbeszerzése, és rövidesen kiválasztják a tervezőt is. Az önkormányzat úgy tervezi, hogy június végére megszerzi a kiviteli és engedélyi terveket is. Ha minden ütemszerűen zajlik, akkor decemberre már a modernizált stadionban rendezhetik a futballmérkőzéseket. Batizi Tamás végül hangsúlyozta, az építkezések miatt nem fogják bezárni a Sóstói úti stadiont, a beruházást úgy ütemezik, hogy az ne zavarja a mérkőzéseket.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: nb1.hu