Kegyeleti emlékhely avatása Nyíregyházán

Ünnepi istentiszteletre gyűltek össze a lakók, az ellátottak és a dolgozók a sóstói Szivárvány Idősek Otthonában. A mindenszentek és halottak napja közeledtével kegyeleti emlékhely avatására készültek az intézmény parkjában.

További képekért kattintson a fotóra!

Kovács Lajosné igazgató elmondta, nagyon fontosnak tartották, hogy az intézményen belül létrehozzanak egy olyan kegyeleti emlékhelyet, ahol az otthon lakói, ellátottai és dolgozói helyben, méltóképpen emlékezhessenek elhunyt szeretteikre.


EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ EGYHÁZZAL

 

Az ünnepi istentiszteleten részt vettek a történelmi egyházak képviselői, az időseket Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is köszöntötte. A kegyeleti emlékhely a fenntartó református egyház, a tulajdonos nyíregyházi önkormányzat és az otthon dolgozóinak összefogásával jött létre. Jászai Menyhért hangsúlyozta, az önkormányzat fontos feladata az idősekről való gondoskodás, a nappali és a bentlakásos intézmények szolgáltatásainak biztosítása. Úgy látja, az idősek otthonában a református egyház fenntartásában kiemelkedően jó ellátást nyújtanak a lakóknak.

 

KÖZÖSEN GYÚJTOTTAK MÉCSEST

 

Az istentiszteletet követően megszentelték, majd ünnepélyes keretek között felavatták az új kegyeleti emlékhelyet. A sóstói Szivárvány Idősek Otthonának lakói, ellátottjai és dolgozói közösen gyújtottak mécsest, és első alkalommal együtt emlékezhettek elhunyt szeretteikre.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)