Kedvezményes parkolás Nyíregyházán

Reggelente és a délutáni csúcsforgalomban gyakran okoz nehézséget a gyermekes családoknak az, hogy parkolóhelyet találjanak. Ha van megállási lehetőség, a rohanásban időt vesz el az, hogy aprópénzt és jegykiadó automatát keressenek. Erre a problémára találta ki a NYÍRVV Nonprofit Kft. az intézmény közeli bérletet, amelyet azok a családok válthatnak ki, akik gyermeküket valamelyik intézménybe viszik.

 

Problémamegoldó bérlet

 

Barca Balázsné, a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási csoportvezetője azt mondta a Nyíregyházi Televíziónak, mivel az oktatási-nevelési intézmények nagy része a belvárosban, fizetőzónában található, fontosnak tartották, hogy segítsék a szülőket abban, hogy reggel, amikor viszik, illetve délután, amikor hozzák a gyermekeiket, ne kelljen a parkolóautomatákhoz szaladgálni jegyet vásárolni. Barca Balázsné hozzátette, az ára miatt ez egy jelentősen kedvezményes bérlet a többi parkolási lehetőséghez képest.

 

2100 forint egy évre

 

A kedvezményes bérlethez óvoda- vagy iskolalátogatási igazolás szükséges, amit a gyermeknevelési intézmény vezetője állít ki a szülő kérésére. Ezzel kell felkeresni a NYÍRVV Nonprofit Kft. Hősök terén lévő ügyfélszolgálati irodáját, hétfőtől csütörtökig 7.30-tól 15.30-ig, pénteken 7.30-tól 13.00-ig, ahol rögtön megváltható a bérlet. A kedvezményes lehetőség 2100 forintba kerül és augusztus 31-éig használhatják az oktatási intézmények környékén a fizetőparkolókban a gépkocsival érkezők.

Az intézmény közeli bérlettel reggel 8.00-tól 9.00 óráig, délután pedig 15.00-től 17.00 óráig parkolhatnak a gyermeküket szállító szülők. Megálláskor a bérletet a szélvédő mögött, jól látható helyen kell elhelyezni. Egy igazolás két autónak biztosít kedvezményes parkolást. Az intézmény közeli bérleten a városüzemeltető cég feltünteti azt, melyik intézmény környékén jogosult a szülő a kedvezményes megállásra. A bérletet csak természetes személy igényelheti, felnőtt saját jogán nem parkolhat vele még akkor sem, ha valamelyik felnőttképző intézmény hallgatója.

M. E.