Kedvezményes parkolás

Megkönnyíthetik a szülők saját helyzetüket, ha intézmény közeli bérletet váltanak ki a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáján. Ha ilyet vásárolnak, nem kell parkolójegy kiadó automatát keresni akkor, amikor iskolába, óvodába viszik gyermeküket. A bérlet egy tan,-illetve nevelési évre szól. Ehhez iskola,-vagy óvodalátogatási igazolásra van szükség, amit az adott intézmény vezetője állít ki. Ezzel kell felkeresni a NYÍRVV ügyfélszolgálati irodáját hétfőtől csütörtökig reggel fél nyolctól délután fél négyig, péntekenként pedig fél nyolctól egy óráig. Ebben a tanévben a 2017. augusztus 31-ig érvényes bérletet az ügyfélszolgálaton rögtön kiállítják. Ára 2100 forint. Ettől az évtől további változtatásokat vezetett be a városüzemeltető cég a bérletekkel kapcsolatban.

 

Egy iskolalátogatásival négy bérlet igényelhető

 

Barca Balázsné, a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási csoportvezetője elmondta, az igényeknek megfelelően az eddig megszokott két bérleten felül további két bérlet is kiváltható egy iskolalátogatási igazolás bemutatásával. Hozzátette, arra is gondoltak, hogy a gyerekekért nem csak a szülők mehetnek, hanem a nagyszülők, keresztszülők. Így segítve a családokat emelték meg ezt a számot kettőről négyre.

 

Reggel 8-9-ig, délután 15-17-ig

 

A rendszámra szóló bérlettel a belvárosban, a kiemelt zónában is parkolhat a gyermekért gépkocsival érkező szülő, vagy rokon. Az intézmény közeli bérlettel reggel nyolctól kilenc óráig, illetve délután 15 órától 17 óráig lehet kedvezményesen parkolni az oktatási és nevelési intézmények környékén lévő fizető parkolókban. Célszerű a bérletet a szélvédő, jól látható helyen elhelyezni. A dokumentumon a NYÍRVV feltünteti azt, hogy melyik intézmény környékén jogosult a szülő a bérlet használatára. Ezt csak olyan természetes személy igényelheti, akinek nevelési vagy oktatási intézménybe jár a gyereke. Felnőtt saját jogán még akkor sem válthatja ki, ha valamelyik felnőttképző intézményben tanul.

ME.