Kedvezménnyel az állatparkba

Az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából 2016. november 20-án egységesen 1200 forintos kedvezményes jeggyel lehet belépni a Nyíregyházi Állatparkba. 11 és 13 óra között fókashow-val várják az érdeklõdõket, de a nagy sikerre való tekintettel, egész nap fényképezkedni lehet majd közkedvelt, mesékbõl ismert állatfigurás jelmezesekkel is.

 

100 forintért, ajándékkal

 

A hagyományoknak megfelelõen idén is megrendezik a 100 Ft-os napot. Kérik, hogy aki november 26-án, szombaton 9.00–15.00 óra között kilátogat a Nyíregyházi Állatparkba, és megteheti, vigyen magával egy ajándékot! Ez lehet bármilyen csekélység, apróság, ami mások számára használható (játék, ruhanemû, könyv, tartós élelmiszer stb.). Az állatkert dolgozói minden felajánlást szívesen fogadnak! Az összegyûlt ajándékokat 16 szervezeten keresztül juttatják el a rászoruló családok részére.

 

Jegesmedve fiú érkezett

 

Már láthatja a nagyközönség Fietet, a Nyíregyházi Állatpark legújabb jegesmedvéjét. A 2 éves hím állat a rostocki állatkertben született, s ez idáig ott élt anyjával, ám most, hogy tenyészérett lett, a fajmegõrzési program tovább helyezte Nyíregyházára, az ott élõ idõsebb nõstény mellé.

A Nyíregyházi Állatpark négy munkatársa ment el a termetes, jelenleg 250 kilogrammos  fiatal mackóért, aki felnõtt korára elérheti a 7-8 mázsát is.

 

Csak Nyíregyházán

 

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) különleges figyelmet szentel a jegesmedvéknek, s nemzetközi tenyészprogram keretében helyezi ki õket. Az állatkerti jegesmedve-állomány fontos szerepet játszik a faj fennmaradása szempontjából. Európában állatkertekben 122 jegesmedve él, Magyarországon pedig csak Nyíregyházán látható. A két nagy kifutóból, a 300 köbméteres medencébõl és a légkondicionált barlangból álló kifutót tovább szeretnék fejleszteni a nyíregyháziak, és Európában egyedülálló sarkvidéki bemutatót szeretnének építeni.