Kazinczysok a budapesti Világsakkfesztiválon

A Világsakkfesztivál célja, hogy tíz éven belül sokmillió ember sakkozzon ugyanazon a napon, a fesztivál keretein belül. Az esemény egész napos programot kínált csodálatos környezetben, melyben az oktatás, a kultúra, a tudomány és a szórakoztatás kapta a főszerepet. A részt vevő tanulók nagyon sok élménnyel és ajándékkal gazdagodva tértek haza és nagy lelkesedéssel meséltek az otthon maradt társaiknak.

A „kazinczysok” Polgár Judittól kapták a meghívást a fesztiválra, amikor a világ legjobb női sakkmestere májusban az intézményben vendégeskedett. Ekkor lett ugyanis a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézmény a SAKKPALOTA képességfejlesztő program Referencia intézménye.
A Sakkpalota program alapvető célkitűzése az, hogy a képességfejlesztéssel segítse a tanulók iskolai teljesítményét, melyben a sakk, mint oktatási eszköz jelenik meg.

A sakk az egyik valaha volt leghatékonyabb képességfejlesztő eszköz, amelynek segítségével a gyerekeket az óvodáskor végén, iskoláskor elején be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába. A tanulók nemcsak a matematikában, a logikában és a problémamegoldásban, hanem az olvasás és a szóbeli kifejezés terén is erősödnek, vagyis a sikeres sakkozás a készségek egész füzérének kedvező változását hozza magával.

[REKLAM]

A Sakkpalota program egy olyan komplex képességfejlesztő módszer, amellyel minden kisgyermeket érdemes megismertetni, különösen az óvoda és az iskola közötti átmenet során, valamint az alsó tagozatos tanulmányok idején.

2016 szeptemberében újabb SAKKPALOTA osztály indul a Kazinczyban. Az érdeklődő nagycsoportos óvodásokat és szüleiket szeretettel várják 2015. november 26-án, csütörtökön 16.30-kor kezdődő iskolába csalogató foglalkozásukra.