Kautzky Armand is Nyíregyházára érkezik – Programok a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük, mert Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ünnep alkalmából Nyíregyházán is kiállításokat és koncerteket szerveznek, irodalmi programokkal kedveskednek szerte a városban.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Váci Mihály Kulturális Központ színháztermébe várja az érdeklődőket január 22-én ünnepi műsorra, ahol dr. Kovács Ferenc polgármester ünnepi beszéde után átadásra kerül a „Nyíregyháza Város Kulturális Életéért Krúdy Gyula-díj”, Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka adja elő „A dalok vallomását” és Hegedűs Valér zongoraművészt is hallhatják a résztvevők. 

Kísérőrendezvényként megnyitásra kerül a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás, melyet februát 25-ig díjtalanul tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Jósa András Múzeumban az ünnepség mellett újabb kiállítások nyílnak, és a VOKE Vasutas Művelődési Házban és Könyvtárban is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról.

Január 22-én nyílik meg a Hadron Művészeti Egyesület SMOG tárlata, melyet február 24-ig tekinhetnek meg a kultúra szerelmesei.