Katasztrófavédelmi hírösszefoglaló a vármegyéből
Kiemelt kép: illusztráció

Személygépkocsi és kistehergépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Bocskai és Kálmán utca kereszteződésénél tegnap dél körül. Személyi sérülés nem történt. A járműveket nem kellett áramtalanítani. A helyi hivatásos tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadályt megszüntették.

Háromszáz négyzetméteren égett száraz fű a buji Petőfi utcában, egy üres telken. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a szabadtéri lángokat. 

A nyíregyházi Rókabokori úton, két négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet az út szélén. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a kisebb tüzet.

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi Fehérgyarmatnál, a 4127-es úton. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy kézi porral oltó tűzoltó készülékkel megfékezték a lángokat. A tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A tűz vélelmezhetően elektromos meghibásodás miatt keletkezett. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: Katasztrófavédelem