Karriernap a Nyíregyházi Egyetemen

Április 24. hétfő

 

12 évvel ezelőtt egy pályázat segítségével hozták létre az első Állásbörzést az egykori Nyíregyházi Főiskolán azért, hogy a felsőoktatási intézményben végzett hallgatóknak munkahelyet kínáljanak. 2017. április 24-én, hétfőn Karriernapra várja a Nyíregyházi Egyetem nemcsak végzés előtt álló hallgatóit, hanem a megyebeli álláskeresőket egyaránt. A szervezők idén olyan életpályákat kívánnak bemutatni, amelyekből kitűnik, hogy egy-egy jól megválasztott egyetemi diplomával sok mindent elérhetnek az emberek.

 

Segítség a hallgatóknak

 

 További képekért kattintson a fotóra!

Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központjának központvezetője elmondta, elsődlegesen azzal a rendeltetéssel született meg az ötlet, hogy a hallgatóknak kínáljanak lehetőséget, állásajánlatokat, illetve felkészítsék őket a munkaerőpiacra. A központvezető hozzátette, a szolgáltatás az elmúlt években már kiszélesedett, hiszen eddig Innovációs és Állásbörze néven került megrendezésre, most pedig Karriernappal várják az érdeklődőket.

A Karriernapon zenés ébresztő, tréningek, karrier tanácsadás, kiállítások, előadások és kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket. Bár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében nincs állandó katonai alakulat, az idei rendezvény fókuszában mégis a Magyar Honvédség áll majd.

 

„Előny, ha valaki a Magyar Honvédséghez tartozik”

 

Dr. Ruszin Romulusz, dandártábornok, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka elmondta, minden állománykategóriában: legénység, altiszt és tábornoki kategória tele van nyíregyháziakkal, vagy szabolcsi születésű katonákkal. A dandártábornok hozzátette, meg szeretnék mutatni az új generációnak is, hogy milyen előnyökkel jár az, ha valaki csatlakozik a Magyar Honvédséghez.

 

Bankok és gyárak

 

A Nyíregyházi Egyetemen nem számít különlegesnek az egyenruhások jelenléte, hiszen büntetés-végrehajtási oktatás is zajlik a Campusban. A Magyar Honvédség tagjai mellett a Magyar Rendőrség dolgozói is részt vesznek a Karriernapon és tartanak toborzást a fegyveres szervezethez. Rajtuk kívül közel 25 kiállító, bankok, gyárak és termelőegységek várják majd konkrét állásajánlattal a munkakeresőket a 12. Karriernapon.

ME.

Fotó: Szarka Lajos