Kárpitosok vagy akár cukrászok is lehettek az érdeklődők hétvégén, a Szakmák Éjszakáján

A programsorozatot idén már harmadik alkalommal hívták életre. A szakképzési centrumok, köztük a nyíregyházi is, április 13-án megnyitotta a szakképző iskolák kapuit és műhelyeit az érdeklődők számára.

Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte:

A kollégáim igyekeztek úgy összeállítani a programokat, hogy minden iskola képzési kínálatának színes bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak és hogy a programokból valamennyi korosztály tudjon választani.

Az óvodás, kisiskolás korú gyermekek játékosan ismerkedhettek a különböző szakmákkal, a nagyobbak és a felnőttek pedig interaktív foglalkozások keretében ismerkedhettek az intézmények képzési palettájával. A Wesselényiben többek között a faipari szakmacsoport is bemutatkozott, de a szépségipar rejtelmeivel is megismerkedhettek az érdeklődők. Többek között a Sipkay-ban is várták a pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt állókat. A pincérek, a mixerek, a szakácsok és a cukrászok munkakörével is megismerkedhettek az érdeklődők az intézményben. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 tagintézményében több mint 100 programot szerveztek a Szakmák Éjszakáján.


Dér Vivien