Karácsonyváró hangulat alapítványi ösztöndíjjal

Az alapítványt az intézmény egykori igazgatóhelyettese emlékére azzal a céllal hívta életre a családja 2010-ben, hogy támogassa azokat a tehetséges és szorgalmas, szakmát tanuló wesselényis diákokat, akik számára különösen jól jön a segítség. A néhai kiváló pedagógus felesége, Szabolcsiné Kántor Éva beszédében felidézte, hogy férje a pályafutása során sokat tett a szakképzés fejlesztéséért.

Kiemelte: családja valamennyi tagja számára öröm, hogy hozzájárulhatnak néhány fiatal karácsonyának szebbé tételéhez. Ezt az alapítvány számára felajánlott 1 százalékok, valamint hazai és külföldi barátaik támogatása teszi lehetővé. Kiemelte annak jelentőségét, hogy kezdetektől fogva segíti tevékenységüket az iskolavezetés és a tanári kar.

A pályázatot benyújtott diákok közül a kuratórium döntése alapján ebben az esztendőben a következők részesültek ösztöndíjban: Szabó Fanni Bianka divat- és stílustervező tanuló, Szabó Barbara képző- és iparművészet ágazaton tanuló, Sipos Bence asztalos tanuló, Budai Zsolt informatika ágazaton tanuló és Kozák Bettina szépészeti ágazaton tanuló diák.

 

Fotók: Trifonov Éva