Karácsonyi üdvözlet, egyenesen Hawaii mesés óceánpartjáról

Hawaii 12 órás időeltolódásával pontosan a világ másik végén fekszik. Rékáék ketten érkeztek O’ahu szigetére, de már négyesben osztoznak a sziget szépségein. Ott minden évben nyár van, bármikor lehet fürödni az óceánban.

Így lesz ez most Karácsonykor is, hiszen míg nálunk a mínuszokat veri a hőmérséklet és az előrejelzések szerint a hétvégén óriási havazásra lehet számítani, Hawaii-n 27 fok van, az óceán pedig vonzza a fürdőzőket.

MAGYAR ÉNEK SZÓL HAWAII-N

„Sziasztok, Hawaii-n jelenleg napközben kellemes, 26-27 fok van. Éjjelre kicsit lehűl a levegő (kb. 22-23 fok) de itt ilyen a tél. Az óceánpartra is zavartalanul le lehet menni, habár most sok időnk nincs, mert a diplomaosztómra készülünk. A Karácsonyt persze itt is ünneplik az emberek, a karácsonyfát már Hálaadás napja után feldíszítik. Mi is lassan fel fogjuk állítani és feltesszük a hangszóróra a kedves magyar karácsonyi énekeket. Adventi koszorúnk ebben az évben nincs, de adventi naptárunk igen. Ami érdekes nekem, hogy mennyire kivilágítanak itt minden házat és a közterületet karácsonyi fényekben úszik, Betlehemes jelenetekkel. Az egyetem is fénypompában “izzik”. Karácsony után rögtön elteszik a fákat, a Vízkeresztet sem várják meg, de nekünk mindig áll a fa, kb. január végéig. Szenteste ajándékozunk, meghitt vacsora után, ahogy otthon szokás, de az amerikaiak 25-én reggel bontják az ajándékot. Nekünk a Jézuska hozza, nekik a Télapó. Mindenkinek Boldog Karácsonyt! Mele Kalikimaka!”

Aki szeretné követni a Bordás család kinti életét, az az „ohanabordi” Instagram- vagy Facebook-oldal alatt megteheti.

(Szerző: Bruszel Dóra)