Karácsonyi díszben a forgatag

Már a belvárosban magasodik az a 15 méteres fenyőfa, amely szépségével kiérdemelte, hogy idén a karácsonyi forgatag éke lehessen. November 22-én pedig megnyitotta kapuit az adventi vásár is. A hagyományoknak megfelelően idén is kézműves élelmiszerek, lélekmelengető italok és finomságok, valamint ajándékbörze teremt ünnepi hangulatot. A forgatagban a Kossuth tértől a római katolikus templomig és a Nagy Imre térig naponta válogathatunk a karácsonyi portékák kínálatából egészen január 3-áig.

 

Díszkivilágítás és programok

 

A belvárost ékesítő 9 kilométer hosszú díszkivilágítást advent első vasárnapján, azaz november 29-én kapcsolják majd fel. Az adventi készülődés jegyében pedig minden kedden, csütörtökön és vasárnap a Kossuth téren felállított színpadon színes programkínálat teremt karácsonyváró hangulatot.

További képekért kattintson a fotóra!

Vasárnaponként sztárvendégek szórakoztatják a közönséget. Fellép többek között Pál Dénes, Wolf Kati, Péter Srámek és Csobot Adél is. Mindezek mellett a város helyi iskoláinak növendékei adventi műsorral is kedveskednek.

 

Ékes Mézes

 

– Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megnyitja kapuit a Városháza, ahol egy országosan egyedülálló ingyenes kiállítással várják a látogatókat. Az Ékes Mézesekből álló tárlaton – december 3–10. között – mintegy háromszáz, az ünnep hangulatát idéző mézeskalácsot csodálhatnak meg az érdeklődők – emelte ki dr. Ulrich Attila alpolgármester az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

 

Mikulás a Városházán

 

November 29-étől a Mikulással is találkozhatnak a gyermekek. A Kossuth téren felállított Mikulás-házban várja őket. A Nyitott Városháza programjának keretében azonban december 3-án, 4-én és 5-én beköltözik Nyíregyháza első számú épületébe, ahol előzetes bejelentkezés alapján fogadja majd a gyermekeket.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)