Karácsonyfagyűjtő akció Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. minden évben meghirdeti akcióját, amelyben arra ösztönzik a lakosságot, január 7-e és január 23-a között vigyék be a Kerék utca 1. szám vagy a Korányi Frigyes utca 3. szám alatt található Hulladékudvarba a már lehullott és lebontott fenyőfákat. A beszállított tűlevelesekért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amelyekkel értékes ajándékokat nyerhetnek.

 

Cél: a tiszta város

 

Hajnal Tünde, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. PR-referense azt mondta a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarban, elsődleges céljuk az akcióval a város tisztaságának elősegítése. Hozzátette, abban bíznak, minél több fenyőfa kerül be a hulladékudvarokba. Mindezek mellett a lerakóhelyeket is népszerűsíteni szeretnék ezzel a megmozdulással, hiszen a karácsonyfákon kívül csomagolási, lom-, biohulladékot, veszélyes hulladékot és építési törmeléket is be lehet szállítani a hulladékudvarokba.

 

Karácsonyfáért értékes ajándékok

 

Január 23-án sorsoláson vesznek részt azok, akik az akció ideje alatt fát vittek be a hulladékudvarba. 7 db 5000 forint értékű utalványt nyerhetnek a játékosok, illetve a NYÍRVV Kft. felajánlott egy 10 ezer forint értékű mobil parkolást a legtöbb karácsonyfát beszállítónak. Akinek nem áll módjában használt karácsonyfáját bevinni valamelyik hulladékudvarba, attól a kommunális szeméttel együtt szállítják el a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. munkatársai. Ha valaki nem tudja a háztartási kuka mellé kihelyezni a tönkrement fát, annak az előző években megszokott gyűjtőhelyre kell kitenni, ahonnan majd elszállítják a kukások. A másfél méternél magasabb, vagy vastag törzsű fákat nem a kommunális hulladékkal együtt viszik, hanem később, egy másik fuvarral.

M. E.