Karácsonyfáért utalvány – Idén is várják a fenyőket a hulladékudvarokban

Jövő hét szombatig, vagyis január 16-ig tart a karácsonyfagyűjtő akció ebben az évben. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. közösen indította a kezdeményezést. Az idei év újdonsága, hogy elültethető karácsonyfákat is vár a NYÍRVV, ezekért cserébe szolgáltatási utalványt kap a lakosság.

Már évek óta hagyomány, hogy a vágott fenyőért cserébe sorsjegyet kaphatnak a nyíregyháziak, ha beviszik a leöltöztetett karácsonyfát a hulladékudvarba. Idén sincs ez máshogy, a 2021-es akció január 4-én, hétfőn indult és jövő hét szombatig, vagyis január 16-ig tart. A lakosság a Korányi Frigyes utcai és a Kerék utcai hulladékudvarba is viheti a fenyőt, hétfőtől péntekig reggel 7 órától 17 óráig, szombaton pedig reggel 8 és 14 óra között várják az ügyfeleket.

Utalvány a fenyőkért

„Ez egyrészt azért jó, mert így biztos helyre kerül a karácsonyfa, nem az árokparton vagy éppen a parkolókban köt ki, hanem rendezett körülmények között tudjuk mi komposztálni majd az akció lejártával. Ebben az évben még egy külön lehetőséggel bővült a karácsonyfagyűjtési akció, mégpedig azzal, hogy töves fenyő behozatala esetén a NYÍRVV Kft.-vel közreműködve 3000 forintos vásárlási utalványt adunk a behozónak, illetve ő is részt vesz a sorsoláson, ahol további nyereményt nyerhet” – mondta Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kevesebb hulladék, több fa

Az akciókat közösen hirdette meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. A cél közös, kevesebb hulladékkal és több fával szeretnék támogatni a környezetet. Az „Ültess egy karácsonyfát” kezdeményezésre olyan életképes konténeres vagy földlabdás karácsonyfákat várnak, amiket a városüzemeltetési társaság szakszerűen tud gondozni tavaszig, majd egy újonnan kialakított Fenyőligetbe fogják elültetni. Az ajándéksorsolás a Hulladékudvarban, a Kerék utca 1. szám alatt lesz január 16-án 14 órától. Mind a sorsolásra, mind a tavaszi faültetésre is várják az érdeklődőket, természetesen az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett.