Karácsonyfáért ajándék Nyíregyházán

Január 7-től január 23-ig várták a feleslegessé vált karácsonyfákat a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. két hulladékudvarában. Ide szállíthatták be a lakosok a már megunt és lehullott ünnepi díszeket. Az akciót minden évben megrendezi a szolgáltató.

 

Cél: a tiszta város

 

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. ügyvezetője azt mondta, a „karácsonyfáért ajándékot” akciónak több mondanivalója van. A vezető szerint a legfontosabb, hogy környezettudatosságra és helyes gondolkodásra ösztönözik ezzel a városlakókat.

További képekért kattintson a fotóra!

A nyíregyházi lakosok évről-évre több karácsonyfát visznek be a telephelyekre és nem hagyják azokat a közterületeken.
Minden karácsonyfáért sorsjegyet kaptak a résztvevők, akik közül hét szerencsést kisorsoltak az akció utolsó napján.

 

183 karácsonyfa

 

A nyereményjátékban Simonyi Mihály, Kovács Pálné, Kulcsár Gábor, Chománé Zákány Edina, Tar Péter, Csontó Gyula és Sztankovics Judit egyenként 5000 forint értékű vásárlási utalványt nyert. A több éve játszó Sztankkovics család egyben átvehette a legtöbb fát összegyűjtőnek járó jutalmat is. A család 183 karácsonyfát szállított a hulladékudvara, így megkapták a NYÍRVV Nonprofit Kft. felajánlását, a 10 ezer forint értékű mobilparkolást. A legügyesebb gyűjtőnek célja is volt a beszállítással.

Sztankovics Judit azt mondta, „jó buli” volt a számunkra a karácsonyfagyűjtés . A kisfiával és a párjával járták a várost, a de a környezettudatosság is fontos szempont volt a számunkra.

A szolgáltató a hulladékudvarokban összegyűjtött karácsonyfákból komposztot és mulcsot készít.
A társaság az akcióval a hulladékudvarokat szerette volna népszerűsíteni, de célja volt az is, hogy tiszta legyen a város.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)