Karácsonyi bazár az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai állatotthonában

Idén - mint, ahogy már egy évvel ezelőtt is - az Állatbarát Alapítvány nem a belvárosban, hanem a Csatorna utca 2. szám alatt az állatotthon telephelyén várja karácsonyi bazárral az érdeklődőket. Semminek nincs konkrét ára a bazárban, a kiválasztott tárgyakért cserébe egy ládába lehet bedobni a menhely lakóinak adományozni kívánt összeget.

Fekhelyek, játékok, felszerelések, minden, amire kutyusunknak és cicusunknak szüksége lehet. És, nemcsak négylábú barátainknak választhatunk ajándékot a karácsonyfa alá, hiszen egyedi tárgyakra, díszekre, porcelánokra, s mindenféle kincsekre bukkanhatunk az alapítvány karácsonyi bazárjában. Igazi piaci hangulat várja az érdeklődőket az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén, december 23-ig, minden nap, 8-16 óra között.

Novák-Hajtó Éva az állatotthon vezetője elmondta:

A tavalyi év tapasztalatai azt mutatják, hogy sokkal jobb itt a menhelyen berendezni ezt a karácsonyi vásárt, mert itt egy épületen belül melegben tudnak válogatni az érdeklődők. Szerencsére egyre több adományt kapunk az „adj egy tárgyat az állatokért” elnevezésű akciónk kapcsán idén is. Tavaly - a karácsonyi vásáron eladott tárgyakból - több mint 400 ezer forintot gyűjtöttünk össze, melyet elsősorban védenceink orvosi ellátására és gyógyszerekre fordítottunk. Emellett, nem titkolt szándékunk, hogy kicsaljuk a látogatókat alapítványunk telephelyére, hiszen tél van, ilyenkor az emberek nehezebben mozdulnak ki, mint tavasszal vagy nyáron.

Az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai állatotthon folyamatosan telt házzal működik, jelenleg közel 200 kutya és 40 macska várja szerető gazdiját. A zsúfoltság tovább fokozódik, ugyanis a téli időszakra jellemző, hogy lényegesen csökken az örökbefogadási kedv. A leendő gazdik a menhely lakóival a szervezet honlapján is megismerkedhetnek, hiszen minden bekerült kutya és macska fényképpel, rövid leírással együtt a weboldalukon is látható. Örökbefogadás esetén a kutyák oltva, féreg hajtva, chipelve, a felnőtt állatok ivartalanítva kerülnek új otthonukba.

 

Helmeczy Éva