Kaposvárra utazik a Szpari - a negyedik helyezett otthonában játszik a Nyíregyháza

 A válogatott Nemzetek Ligája mérkőzései miatt a hétvégén nem rendeztek bajnoki fordulót a labdarúgó NB-II-ben sem. Vasárnap viszont folytatódik a pontvadászat, és a Nyíregyháza Spartacus két győztes meccsel a háta mögött utazik Kaposvárra. A Békéscsaba és a Budafok ellen is nyert a Szpari, Pekár László pedig mindkét meccsen jól futballozott. Mesterhármast ért el és gólpasszokat adott, így ő lett az egyik forduló legjobbja a másodosztályban.

- Nagyon jó érzés volt újra győzni, az előző meccsek nem sikerültek jól. Bízom abban, hogy a hétvégén folytatjuk azt a sorozatot, mely az elmúlt két mérkőzéssel megkezdődött - mondta Pekár László játékos.

A Kaposvár újonc ugyan az NB-II-ben, de jól kezdte az idényt és a negyedik helyen áll a tabellán. A legutóbbi fordulóban Békéscsabán játszottak 1-1-es döntetlent, azaz komoly játékerőt képviselnek. Mindössze egy vereséget szenvedtek eddig a bajnokságban, ötször nyertek és hatszor lett döntetlen a végeredmény.

- Jó mérkőzésre számítok, az elmúlt két találkozón ellenfeleink nem beálltak védekezni, hanem felvállalták a bátor támadójátékot, és ez jellemző a Kaposvárra is, egy agresszív, letámadó futballt játszó csapat otthonába látogatunk, ahol szeretnénk jó eredményt elérni – mondta Lengyel Roland vezetőedző.

A somogyiaknál több olyan labdarúgó is futballozik, akik a Szpariban is játszottak. Andorka Péter, Ur László, Csernák Martin és Bíró Dominik is szerepelt piros-kékben, Rajczi Péter pedig 11 alkalommal szerepelt a válogatottban is. A Kaposvár – Nyíregyháza mérkőzés vasárnap 15.30-kor kezdődik, a Nyíregyházi TV hétfőn felvételről közvetíti a találkozót.

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva