Kamion EB - A hétvégén indul a 2022-es idény

A hétvégén megkezdődik az idény a 2022-es kamion Európa-bajnoki sorozatban. Május 20-21-én az olaszországi Misanóba látogat a mezőny. Az idén 50 éves versenypályán épp 30 éve, 1992-ben rendeztek először kamionversenyt. Hatalmas az érkelődés a mostani hétvége iránt, és fokozottan készül a versenyre a Révész Racing is. Kiss Norbert immár háromszoros Európa-bajnokként és címvédőként vág neki az idei idénynek. Tavaly a lehetséges 12 pole pozícióból 10-et szerzett meg, és egy kivétellel amikor az élről rajtolt, mindig győzött. A téli szünetet igyekezett kihasználni a csapat, hogy tovább fejlesszék a versenygépet. 

- A tesztelések jól sikerültek, és optimistán várjuk a rajtot. Norbi elégedetten szállt ki mind az esős, mind a száraz pályás tesztnap végén, a gyorsaságunk megvolt, remélhetőleg megbízható is lesz a kamion. Nagyon várjuk az első versenyhétvégét – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

Riválisok bőven lesznek idén is. Sascha Lenz három győzelemmel zárta az előző évet, és összetettben a második helyen végzett. Sokat fejlesztettek ők is a versenykamionon, így várhatóan ő lehet a magyar pilóta legnagyobb riválisa idén is. Adam Lacko a 2007-es év után ismét bajnok szeretne lenni, de Jochen Hahn is dobogóért száll harcba. Az olaszországi versenyhétvégén szombaton és vasárnap is 2-2 futamot rendeznek.